3 βασικοί κανόνες για να κάνεις σωστά απολέπιση στο σπίτι.

 

Μετά την ενυδάτωση, η απολέπιση είναι από τις βασικότερες κινήσεις στην εβδομαδιαία ρουτίνα μας. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τα υπολείμματα μακιγιάζ, τη σκόνη ακόμη και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους από τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας μας, βελτιώνει την όψη και τη γενικότερη λειτουργία του δέρματος, μειώνει την εμφάνιση πόρων, επιτρέποντας παράλληλα στις ενυδατικές κρέμες να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα. Ποιος είναι ο σωστός και πιο αποτελεσματικός τρόπος να την κάνεις σωστά; Ποια τα τρία βασικά tips που πρέπει να ακολουθείς;

Δώσε προσοχή στα σημεία

Για αρχή, να ξεκαθαρίσουμε πως είναι σημαντικό να κάνεις απολέπιση εκτός από το πρόσωπο και στο σώμα σου, προκειμένου να παραμείνει λαμπερό και απαλό. Το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που η επιδερμίδα σου είναι λεπτή, όπως το μπικίνι, ο λαιμός αλλά και στα σημεία που είναι ιδιαίτερα τραχιά και ευάλωτα στην ξηρότητα, όπως τα γόνατα, τα χέρια και οι αγκώνες προκειμένου να γίνει πιο απαλή. Μην ξεχνάς, βέβαια, να κάνεις απολέπιση στην πλάτη και το εσωτερικό των αγκώνων σου.

Ο τρόπος μετράει

Οι κινήσεις σου σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι πολύ απαλές και προσεκτικές. Ξεκίνα εφαρμόζοντας το προϊόν με κυκλικές κινήσεις σε όλη την επιδερμίδα, ενώ σε δεύτερη φάση κάνε ένα ελαφρύ μασάζ, που θα τονώσει παράλληλα την μικροκυκλοφορία του αίματος. Απόφυγε τις σκληρές, απότομες κινήσεις γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου. Άλλωστε, οι κόκκοι του scrub είναι αρκετά αποτελεσματικοί για να απολεπίσουν την επιδερμίδα.

Για περισσότερα εδώ