Ο απρόσμενος παράγοντας που σε κρατά μακριά από το όνειρο των τέλειων φρυδιών της Cara Delevingne.

Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο πολύ ζηλεύουμε (με την καλή έννοια του όρου)/θέλουμε/ κάνουμε τα πάντα για να έχουμε πλούσια φρύδια σαν της Cara Delevingne. Το θέμα είναι αυτά που κάνουμε, αρκούν; δεν τα βγάζουμε μόνες μας με τσιμπιδάκι, εμπιστευόμαστε τα brow bars και τους experts όπως η Benefit Cosmetics και γενικά τα προσέχουμε. Κι όμως, υπάρχει ένας παράγοντας που δεν τον έχουμε υπολογίσει σχεδόν οι περισσότερες. Όχι, δεν είναι το DNA, αλλά η διατροφή μας.

Όπως αναφέρουν πολλοί brow experts, η ανάπτυξη των τριχών είναι μια ολιστική διαδικασία που εκτός όλων των άλλων, στηρίζεται και στην υγιεινή διατροφή. Και αυτό γιατί η κακή, μη ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει στην τριχόπτωση γενικά και τα φρύδια σου δεν μένουν αμέτοχα απ’ όλη τη διαδικασία. Ακόμη δύο κορυφαίοι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την τριχόπτωση των φρυδιών είναι η  ελλιπής ενυδάτωση και η γήρανση της επιδερμίδας.

Τι πρέπει να κάνουμε; Οι ειδικοί συνιστούν να  αυξήσουμε την πρόσληψη τροφών με άφθονες βιταμίνες (κυρίως  B5, E και C) καθώς και «καλά» ακόρεστα λιπαρά όπως το αβοκάντο, τα καρύδια, τα ψάρια και τα αυγά. Φυσικά, τα φρούτα και τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά μπορούν επίσης να δυναμώσουν τις τρίχες και να βοηθήσουν στη μείωση της τριχόπτωσης και στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Για περισσότερα εδώ