Μάθε τι πρέπει να τρως για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να είναι σούπερ λαμπερή.

Επειδή είναι δύσκολο να κόψεις τις κακές συνήθειες διατροφής -και επειδή κανείς δεν είναι τέλειος- ζητήσαμε από τη guru για τη φροντίδα του δέρματος και αισθητικό των celebrity Renée Rouleau να μας βοηθήσει να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Η Rouleau μας δίνει τις καλύτερες συμβουλές για τη σωστή διατροφή για τέλειο δέρμα.

Οι βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες εξαιτίας της κακής διατροφής μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης του δέρματος, κάνοντάς τα λιγότερο αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα ρυτίδες, ξηρότητα και εξάρσεις ακμής

Τα δεδομένα

Η φλεγμονώδης αντίδραση στη γλουτένη θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές βλάβες του λεπτού εντέρου, ένα σημείο του οργανισμού σου από το οποίο θεωρείται πως ξεκινά η ακμή. Επιστημονικά στοιχεία έχουν δείξει πως οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να πυροδοτούν φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως η ακμή, σύμφωνα με την ειδικό.

Αντίστοιχα, τα γαλακτοκομικά μπορεί να είναι προβληματικά αν είσαι επιρρεπής στην κυστική ακμή στο σαγόνι και τη γραμμή του πηγουνιού. “Καθώς οι περισσότερες αγελάδες γαλακτοπαραγωγής παίρνουν ορμόνες ανάπτυξης, η κατανάλωση γάλακτος, τυριού και γιαουρτιού γίνεται παράγοντα που επηρεάζει τις ενδογενείς ορμόνες και μιμείται τις ορμόνες που πυροδοτούν την παραγωγή λαδιού στο πρόσωπο, ενεργοποιώντας τη διαδικασία της ακμής” εξηγεί η Rouleau. Εάν βασανίζεσαι με σακούλες και πρήξιμο κάτω από τα μάτια, να θυμάσαι πως η κατάσταση επιδεινώνεται από τις τροφές που είναι πλούσιες σε νάτριο. Απόφευγε τα αλμυρά, ειδικά το βράδυ και πίνε πολύ νερό για να καθαρίζει ο οργανισμός σου”.

Για περισσότερα εδώ!