Η Δρ Μαρία Ψωμά αποκαλύπτει τις αιτίες εμφάνισης κυτταρίτιδας αλλά και τη διατροφή για να την εξαφανίσεις.

 

 

 

Φυσικά ξέρεις πολύ καλά πως δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις», ούτε χάπια. Η σωστή διατροφή είναι τρόπος ζωής, όπως και η συστηματική άσκηση, και πρέπει να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Από τη Μαρία Αθ. Ψωμά M.D. Ph.D. DU ιατρό-βιοπαθολόγο Ιατρική της Παχυσαρκίας διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρική & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Πανεπιστήμιο Παρισιού VI).

Παρ’ όλα αυτά, μπορείς ακόμη και τώρα, να ακολουθήσεις κάποιες συμβουλές και να βελτιώσεις τα αποτελέσματα. Τα πιο συνήθη και επείγοντα προβλήματα είναι τα παρακάτω και σε αύτα θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε.

Διατροφή κατά της κατακράτησης

Διατροφή κατά της κυτταρίτιδας

Διατροφή ενάντια στην κυτταρίτιδα

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα των γυναικών, ειδικά όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, είναι η κυτταρίτιδα. Αντίθετα από την γενική πεποίθηση, η κυτταρίτιδα δεν οφείλεται στο περιττό λίπος που υπάρχει στο σώμα σου. Για αυτό και τη συναντούμε πολύ συχνά και σε γυναίκες αδύνατες που δεν γυμνάζονται.

Οι πραγματικές αιτίες είναι:

Οι ορμόνες

Aυτός είναι και ο λόγος, όπου οι άντρες σπάνια έχουν κυτταρίτιδα. Έχουν λιγότερα οιστρογόνα από ό,τι οι γυναίκες.

Η γενετική προδιάθεση

Aν η μητέρα σου έχει γενετική προδιάθεση, έχεις πολλές πιθανότητες να αποκτήσεις και εσύ.

Η κακή διατροφή

Mια διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά (τηγανιτά, τσιπς, επεξεργασμένα τρόφιμα με συντηρητικά, ζάχαρη, και χωρίς νερό) θα τοξινώσει το σώμα σου και θα οδηγήσει σε κυτταρίτιδα.

Η έλλειψη άσκησης

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη μάστιγα της καθιστικής ζωής, επιδεινώνουν πολύ το πρόβλημα.

Πώς προκαλείται η κυτταρίτιδα

Οι παραπάνω λόγοι οδηγούν σε απώλεια νερού και εξασθένιση των κυττάρων του δέρματος και του συνδετικού ιστού. Το δέρμα φθείρεται τόσο και τα επιπλέοντα λιποκύτταρα ωθούνται στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος και γίνονται ορατά από την επιφάνεια.

Μπορείς να προσθέσουμε στη διατροφή σου κάποιες θρεπτικές ουσίες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην ενυδάτωση του δέρματος και στην ενδυνάμωση των κυττάρων.

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ