Είναι αρκετές για να δεις εσύ –και όχι μόνο– την κοιλιά σου πιο σφιχτή και πιο επίπεδη.

Το να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά σε 15 μέρες είναι θέμα διατροφής; Άσκησης; Σωματότυπου; Η σωστή απάντηση είναι «όλα τα παραπάνω»! Το αν μια γυναίκα έχει επίπεδη ή πιο «φουσκωτή» κοιλιά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, για την ακρίβεια από όλους τους παραπάνω συν τις ορμόνες της. Η εξίσωση, όπως καταλαβαίνεις, είναι δύσκολη.

Ο top λόγος για να προσπαθήσεις να έχεις (πιο) επίπεδη κοιλιά

Η κοιλίτσα που έχουμε οι περισσότερες γυναίκες σχετίζεται με το σπλαχνικό λίπος, το λίπος που εναποτίθεται στα σπλάχνα, τα όργανα που βρίσκονται μέσα στην κοιλιά μας. Το λίπος αυτό θεωρείται κρίσιμο, καθώς μας προδιαθέτει για την εκδήλωση σοβαρών νοσημάτων αργότερα στη ζωή μας, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης και το μεταβολικό σύνδρομο. Ακολούθησε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές για επίπεδη κοιλιά και θα κάνεις κάτι καλό όχι μόνο για την εικόνα σου, αλλά και για την υγεία σου, τώρα και στο μέλλον!

Επίπεδη κοιλιά σε 15 μέρες; Ξεκίνα από το πιάτο σου

«Αν θέλεις να είναι πιο επίπεδη η κοιλιά σου, επίλεγε τροφές που θα βοηθήσουν το σώμα σου να “ξεφουσκώσει”, όπως φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό» προτείνει η Keri Gans, RD, σύμβουλος διατροφής και συγγραφέας του The Small Change Diet. Αν θέλεις να ακολουθήσεις τη συμβουλή της, γέμισε το ψυγείο και τη φρουτιέρα σου με τα παρακάτω:

Αγγούρι

Χάρη στο φλαβονοειδές κερκετίνη, που μειώνει τη φλεγμονή, και στην υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό –ένα εντυπωσιακό 96%–, καταπολεμά το φούσκωμα.

Μπανάνα

Εκτός από το κάλιο (=αντίο, κατακράτηση), είναι πλούσια σε ανθεκτικό άμυλο, έναν «υγιεινό» υδατάνθρακα που το σώμα σου πέπτει αργά, με αποτέλεσμα να σε κρατά χορτάτη για περισσότερες ώρες. Επιπλέον, το ανθεκτικό άμυλό της ενθαρρύνει το συκώτι σου να μπει σε φάση καύσης λίπους ενισχύοντας το μεταβολισμό.

Μάραθος

Πρόσθεσέ τον ψιλοκομμένο στις σαλάτες, πασπάλισε το βολβό του με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και ψήσ’ τον κομμένο σε μεγάλα κομμάτια στο φούρνο ή φτιάξε αφέψημα με τους σπόρους του. Με οποιονδήποτε τρόπο, ο μάραθος έχει την ιδιότητα να βελτιώνει το πεπτικό και να κάνει πιο επίπεδη την κοιλιά σου.

Σπαράγγι

Φουλ σε αντιοξειδωτικά και με αφροδισιακή δράση (αυτό το ήξερες;), έχει ακόμα ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι φυσικό διουρητικό, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και μειώνει το φούσκωμα.

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ