Πώς να καλύψεις σωστά ένα σπυράκι.

Εκτός από ενοχλητικά, εξαιρετικά άβολα και μοχθηρά (κατά 90% εμφανίζονται τις πιο ακατάλληλες στιγμές) τα σπυράκια πολλές φορές μπορεί να μας δυσκολέψουν στην κάλυψή τους με το μακιγιάζ, με αποτέλεσμα να δείχνουν ακόμη πιο έντονα ή αφύσικα στο πρόσωπό μας. Και αυτό γιατί όλα δεν έχουν το ίδιο σχήμα ή δεν χρειάζονται την ίδια τεχνική για να καλυφθούν.

Έτσι πάνω στον υπερβάλλοντα ζήλο μας για κάλυψη, δεν είναι λίγες οι φορές που το παρακάνουμε με το μακιγιάζ. Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότερες, τα σπυράκια και γενικότερα οι ατέλειες στο πρόσωπό μας δεν χρειάζονται υπερβολικά καλυπτικά ή πολλά προϊόντα για να καλυφθούν. Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες άθελά μας όταν προσπαθούμε να τα καλύψουμε με το μακιγιάζ.

Κορυφαίος ένοχος; Η υπερβολική ποσότητα πούδρας που μπορεί να δώσει στο σπυράκι μεγαλύτερη «υφή», κάνοντάς το πιο ορατό.

Ποια είναι τα σωστά βήματα κάλυψης με το μακιγιάζ;

Αρχικά, βεβαιώσου ότι όλο το πρόσωπό σου είναι πολύ καλά ενυδατωμένο. Έπειτα, άπλωσε τον κορέκτορα και στη συνέχεια το foundation. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρύ, μέτριας κάλυψης προϊόν, για να αφήνεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο φρέσκο και το μακιγιάζ πιο φυσικό. Στη συνέχεια εφάρμοσε το concealer με το πινελάκι πάνω στα σημεία που είναι απαραίτητο.

Στην ουσία θα πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία στο να «χτίζεις» τα προϊόντα στην επιδερμίδα σου, δημιουργώντας λεπτές στρώσεις, μέχρι να δεις να καλύπτονται τα σπυράκια. Τελευταίο βήμα; Τελείωσε το look σου απλώνοντας μία setting powder- aka πούδρα σεταρίσματος-(ημιδιάφανη/διάφανη πούδρα) που θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ σου.

Περισσότερα στο εδώ