Μέχρι τώρα όλες μιλούσαμε για λεπτές γραμμές και ρυτίδες, όμως ο προβληματισμός των γυναικών άλλαξε σε ό,τι αφορά τη γήρανση. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες παραπονούνται για το γεγονός ότι η επιδερμίδατους γίνεται θαμπή, χάνει την ενέργειά της και εξαντλείται. Ο νέος τρόπος ζωής μας άλλαξε και τον τρόπο με τον οποίο γερνάει η επιδερμίδα μας.

Οι γυναίκες που γεννήθηκαν στο τέλος του 20ου αιώνα βιώνουν μια νέα τάξη πραγμάτων από αυτή που έζησαν οι παλαιότερες. Οι λεγόμενες Millennials έχουν συνηθίσει να ζουν τη ζωή τους στο έπακρο και κινούνται στους πιο γρήγορους ρυθμούς που έχει καταγράψει ποτέ η ιστορία. Η πληροφόρηση είναι άμεση και συνεχώς μας οδηγεί σε καινούργιες μεθόδους και εξελίξεις. Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται στο κατά πόσο ικανό είναι ο οργανισμός μας να ακολουθήσει ένα τέτοιο μοντέλο ζωής. Έρευνες από όλο τον κόσμο, μιλούν για το φαινόμενο του «burn-out», την σωματική και ψυχική εξάντληση που χαρακτηρίζει τις Millennials. Η παραπάνω κατάσταση σωματοποιείται και η επιδερμίδα συνήθως είναι η πρώτη που «μιλάει».

Έλλειψη φωτεινότητας, αφυδάτωση και ευαισθητοποιημένα σημεία οδηγούν σε μια όψη επιδερμίδαδυσανάλογη με την ηλικίας σου. Όλα τα παραπάνω ορατά σημεία κόπωσης έχουν προέλθει από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται στα κύτταρα σου από τον νέο τρόπο ζωής. Οι μηχανισμοί άμυνας της επιδερμίδας εξουδετερώνονται και η πρόωρη γήρανση είναι γεγονός.

Υπάρχει λύση…

Ευτυχώς στην ηλικία των 25-40 που εντοπίζεται το παραπάνω φαινόμενο οι βλάβες δεν είναι μη αναστρέψιμες. Χρειάζεται όμως συνέπεια και επίγνωση του πόσο καταστροφικό είναι αυτό που ζούμε. Προσπάθησε να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στην επιδερμίδα σου και να τις προσφέρεις τα αναγκαία εφόδια ώστε να δείχνεις πιο νέα από την πραγματική σου ηλικία.

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ