Ναι μπορείς να το κάνεις. Δες τις 14 κινήσεις που έχουν καταλήξει οι έρευνες ότι μπορούν να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή σου.

 

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι εύκολο, δεν είναι κάτι που αποκτάς μια στιγμή και μετά το έχεις πάντα, δεν είναι κάτι σταθερό. Αντιθέτως, έχει την τάση να φεύγει όταν τη χρειάζεσαι περισσότερο γι’αυτό και εμείς σου αποκαλύπτουμε 14 μικρά κόλπα για να την επικαλεστείς τη στιγμή ακριβώς που τη θέλεις και σου λείπει!

Κι αν δεν έχω αυτοπεποίθηση; Κάθε φορά που αισθάνεσαι μια αρνητική αλλαγή στη διάθεσή σου ή που νιώθεις έστω και ελάχιστα αμφιβολία για σένα και τις δυνάμεις σου, εφάρμοσε ένα, πέντε ή και όλα τα παρακάτω tips και δες την ενέργεια σου να αλλάζει.

1. Βάλε το αγαπημένο σου άρωμα

Σύμφωνα με μια έρευνα 90% των γυναικών που φορούν άρωμα νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από εκείνες που το απέφυγαν.

2. Ίσιωσε την πλάτη σου

Η μαμά σου είχε δίκιο…μην καμπουριάζεις! Όταν οι ώμοι σου είναι σκυφτοί η πίστη στον εαυτό σου τείνει να πέφτει. Οι ειδικοί συστήνουν να στέκεσαι πάντα με ανοιχτό στήθος και να κρατάς το κεφάλι σου στο ύψος του προκειμένου να νιώθεις και να δείχνεις κομψή και σίγουρη.

Θέλεις να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση στη δουλειά; Χρησιμοποίησε αυτές τις φράσεις

3. Χέρια στον αέρα!

Ακούγεται αστείο αλλά το να δημιουργείς ένα V με τα χέρια σου ψηλά είναι μια στάση που σου χαρίσει ενδυνάμωση. Κάτσε σε αυτή τη στάση για 2 λεπτά και απόλαυσε την αίσθηση δύναμης που σου δίνει.

4. Γνεύσε “ναι”

Το ελαφρύ κούνημα του κεφαλιού πάνω- κάτω καθαρίζει τις σκέψεις και αυξάνει στιγμιαία την αυτοπεποίθησή σου. Σκέψου πως είναι σαν να δίνεις μια επιβεβαίωση πως “Ναι, μπορείς να το κάνεις”.

5. Άκου μουσική!

Υπάρχουν κάποια τραγούδια που σου χαρίζουν στη στιγμή ενέργεια, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση! Αποδεδειγμένα, μάλιστα, τα τραγούδια με έντονα μπάσα σου χαρίζουν δυναμισμό!

6. Κάνε φίλους

Οι φίλοι είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Πάρτι έκπληξη, βραδιές που κρατούν μέχρι αργά, τηλεφωνήματα που δεν τελειώνουν, έξοδοι, εκδρομές και γέλια… όλα είναι μέρος της ζωής σου όταν έχεις ένα σταθερό κύκλο καλών φίλων. Φίλοι ίσον αυτοπεποίθηση και ένα δυνατό σύστημα υποστήριξης!

7. Αγκάλιασε τις προλήψεις σου

Μη ντρέπεσαι να παραδεχτείς πως έχει ένα γούρι και μην παραλείπεις να το έχεις πάντα μαζί σου αφού, με ή χωρίς “μαγικές” ικανότητες, μπορεί να ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σου και να ελλατώνει το άγχος!

8. Ίδρωσε

Κάνοντας το αγαπημένο σου σπορ, φυσικά! Η άσκηση έχει την ικανότητα να χαλαρώνει το σώμα αλλά κυρίως το μυαλό σου βοηθώντας σε να συγκεντρωθείς και να ανταπεξέλθεις σε κάθε είδους άγχος!

9. Φλέρταρε

Το φλερτ δεν είναι μονάχα διασκεδαστικό αλλά έχει τη μαγική ικανότητα να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου. Ιδίως αν φλερτάρεις και είσαι γυναίκα…αυτό λέγεται πως είναι σημάδι αυτοπεποίθησης! Μπρα-βο!

10. Οραματίσου

Επιστράτευσε τη φαντασία σου για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου. Οραματίσου οτι κάνεις κάτι που σου δίνει αυτοπεποίθηση και προετοίμασε τον εγκέφαλό σου για τη στιγμή που αυτό θα συμβεί.

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ