Οι ειδικοί συμφωνούν.

 

Εάν έχεις ευαίσθητη ή ξηρή επιδερμίδα, ξέρεις ότι οι εναλλαγές θερμοκρασίας αυτή την εποχή (κρύο και βροχή έξω – ζέστη και ξηρή ατμόσφαιρα μέσα) μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα σου, με αποτέλεσμα μια αίσθηση τραβήγματος, φαγούρα και ξεφλούδισμα τοπικά. Η δερματολόγος και παθολόγος δρ Maryam Zamani, μοιράζεται μαζί μας τις συμβουλές της για πιο υγιές δέρμα το χειμώνα. “Γενικά το δέρμα είναι πιο ξηρό το χειμώνα όταν πέφτουν η θερμοκρασία και τα επίπεδα υγρασίας.

Το φυσικό φράγμα προστασίας της επιδερμίδας μπορεί να καταβληθεί από τον ξηρό εσωτερικό αέρα που προκαλείται από τη θέρμανση, κι αυτό αυξάνει την απώλεια νερού από το δέρμα” εξηγεί η δρ Zamani. “Στο φυσιολογικά ενυδατωμένο δέρμα οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν σμήγμα. Αυτό δρα ως φράγμα προστασίας αποτρέποντας την εξάτμιση του νερού. Όμως το ξηρό και κρύο περιβάλλον, μαζί με τον παγωμένο αέρα το χειμώνα εμποδίζουν τη φυσιολογική αυτή ικανότητα της επιδερμίδας”. Τι μπορείτε να κάνετε για να μαλακώσετε και το πιο ταλαιπωρημένο από το χειμώνα δέρμα;

Διαβάστε τα συστατικά

Χρησιμοποιήστε ενυδατική χωρίς άρωμα μετά από ένα ζεστό ντους για να κλειδώσετε την υγρασία στην επιδερμίδα σας. Βρείτε μια κρέμα που να περιέχει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συστατικά: υδρόφιλη ουσία όπως γλυκερίνη, λακτικό οξύ, σορβιτόλη, υαλουρονικό οξύ ή άλφα υδροξέα. Όλα αυτά συγκρατούν το νερό και αποτρέπουν την απώλειά του. Το βούτυρο καριτέ, το αμυγδαλέλαιο, το λάδι jojoba, η βαζελίνη και τα μεταλλικά έλαια είναι επίσης επιθυμητά συστατικά. Μείνετε μακριά από αρωματισμένα προϊόντα, αντιβακτηριακούς παράγοντες και προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα.

Χρησιμοποιήστε υγραντήρα

Το μικρό αυτό μηχάνημα θα διατηρεί την υγρασία στην ατμόσφαιρα και θα βοηθήσει το δέρμα σας να παραμείνει ενυδατωμένο.

Αλλάξτε συνήθειες στο ντους

Πριν το ντους χρησιμοποιήστε μία στεγνή βούρτσα σώματος για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα. Κάντε χλιαρά ντους (όχι καυτά) για όχι περισσότερο από 10 λεπτά μία φορά τη μέρα. Στεγνώστε το δέρμα σας ταμποναριστά και μέσα στα επόμενα τρία λεπτά απλώστε μία κρέμα σώματος χωρίς άρωμα.

Ξεχάστε το σαπούνι

Αποφύγετε τα αντιβακτηριακά σαπούνια και συστατικά, τα αρωματισμένα προϊόντα και οτιδήποτε περιέχει αλκοόλ.

Για περισσότερα εδώ!