Και τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τις γυαλάδες!

 

Μικρά σπυράκια παντού, περιττή λιπαρότητα, γυαλάδες, foundation που «εξαφανίζεται». Τι μαρτυρούν; Ένα λιπαρό δέρμα.

Τα υπέρ: Μάλλον, ΤΟ υπέρ, γιατί είναι μόνο ένα: το λιπαρό δέρμα κάνει πολύ πιο δύσκολα ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές είναι κάτι που δεν σε αφορά, έως κάποια ηλικία.
Τα κατά: Όλα όσα προαναφέραμε και ίσως, ανάλογα με την επιδερμίδα, ακόμα περισσότερα.

Δερματολόγοι δεν είμαστε, όμως έπειτα από σχετική έρευνα, βρήκαμε ότι οι παρακάτω παράγοντες είναι αυτοί που συμβάλλουν στην έντονη λιπαρότητα όχι μόνο του προσώπου αλλά και του τριχωτού της κεφαλής.

Εκτός από μερικούς, για τους οποίους δεν μπορείς να κάνεις κάτι, ορίστε οι λόγοι που ίσως αλλάξουν όλη τη κοσμοθεωρία σου:

  • Ο υπερβολικός καθαρισμός του προσώπου

Ας το εξηγήσουμε με πολύ απλά λόγια. Όταν καθαρίζεις πολλές φορές το δέρμα του προσώπου σου, αυτό αρχίζει να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Γι’ αυτό το λόγο ενεργοποιεί όλους τους μηχανισμούς του με σκοπό να «διορθώσει» το πρόβλημα. Η πιο ισχυρή αμυντική του δράση είναι να παράγει περισσότερο έλαιο και να εκκρίνει το λεγόμενο σμήγμα προκειμένου να επαναφέρει τις ισορροπίες. Όσο εσύ πλένεις το πρόσωπό σου και απομακρύνεις το σμήγμα, τόσο αυτό παράγει περισσότερο. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό προσώπου μόνο έπειτα από το ντεμακιγιάζ σου και το πρωί να ξεπλένεσαι μόνο με το νερό του Θεού; Ξεκίνα τώρα!

  • Μη λιπαρά τρόφιμα

Δεν είναι μυστικό ότι τα τηγανητά και τα ακόρεστα λίπη γενικά κάνουν το δέρμα σου πιο «λαμπερό», αλλά τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να είναι εξίσου ένας λόγος που οι πόροι σου φράζουν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα γαλακτοκομικά, ακόμα κι αν είναι οργανικά, περιέχουν φυσικές ορμόνες. Επιπλέον, όπως και τα επεξεργασμένα δημητριακά (λευκό ψωμί, κουλούρια, και ρύζι), είναι μια πηγή ζάχαρης, η οποία μπορεί να αυξήσει γλυκαιμικό δείκτη.

  • Οι ορμόνες

Μπορεί να σου ακούγεται πολύ γραφικό, αλλά αν το καλοσκεφτείς, ναι, οι ορμόνες φταίνε για όλα. Με απλά λόγια: ο μηνιαίος ορμονικός κύκλος σου αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα, προκαλώντας την αυξημένη δραστηριότητα των αδένων, ακόμα και στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αισθάνεσαι το δέρμα σου γίνεται πιο λιπαρό και πιο λαμπερό ανάλογα με το χρόνο του κύκλου σου. Εσυ, λοιπόν, καλού κακού, να επισκέπτεσαι το μπάνιο κάθε φορά που νιώθεις λίγο πιο λιπαρή και να ταμπονάρεις τα σημεία με απαλές κινήσεις, ώστε να απομακρύνεις την περιττή λιπαρότητα.

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ