Δείτε τα στοιχεία νέας πανεπιστημιακής έρευνας

 

Τι σχέση μπορεί να έχει το μπότοξ με τον οργασμό; Έχει και μάλιστα μεγάλη, όπως αναφέρει έρευνα που εκπόνησαν ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.

Οι ενέσεις με Βοτουλινική τοξίνη τύπου Α που γίνονται με στόχο την καταπολέμηση των ρυτίδων, προκαλούν τη χαλάρωση των μυών και την κατάργηση της σύσπασής τους για κάποιο διάστημα, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτές κάποιες εκφράσεις στο πρόσωπο. Αυτό, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, σημαίνει ότι συχνά την ώρα του σεξ οι γυναίκες δεν μπορούν να εκφράσουν την ευχαρίστησή τους στον παρτενέρ τους, γεγονός που έχει αντίκτυπο στα αισθήματα ευχαρίστησης που νιώθουν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Michael Lewis χωρίς τον πλήρη έλεγχο των μυών του προσώπου, οι γυναίκες μπορεί να δυσκολευτούν αρκετά στο να φτάσουν σε οργασμό.

«Οι εκφράσεις του προσώπου που σχετίζονται με τον οργασμό χρησιμοποιούν τους ίδιους μύες που συνήθως υποβάλλονται στις θεραπείες. Η προβλεπόμενη συνέπεια της θεραπείας είναι ότι οι γυναίκες μπορεί να φτάσουν στον οργασμό σε μικρότερη έκταση και να δυσκολευτούν αρκετά μέχρι να φτάσουν στην κορύφωση. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τη μελέτη των στοιχείων που συγκεντρώσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην έρευνα πήραν μέρος 36 γυναίκες οι 24 εκ των οποίων είχαν υποβληθεί σε θεραπεία μπότοξ και εν συνεχεία οι ερευνητές μέτρησαν τον «γυναικείο δείκτη ικανοποίησης οργασμού».

Για περισσότερα εδώ