Η εικόνα που δίνουμε στους άλλους μοιάζει με ανολοκλήρωτο παζλ όταν απουσιάζει η αληθινή και απεριόριστη αγάπη που οφείλουμε να έχουμε προς τον εαυτό μας.

Είναι σημαντικό να πάρεις μια απόφαση. Την απόφαση να δεσμευτείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Αν, όμως, δεν είσαι εσύ υγιής, ισορροπημένος/-η και καλά με τον εαυτό σου, μπορείς να είσαι καλά με οποιονδήποτε άλλο; Στη ζωή είναι σημαντικό να δίνουμε χρόνο και χώρο στον εαυτό μας για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε και στους γύρω μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν τη ζωή τους περιμένοντας να αγαπηθούν από άλλους ανθρώπους.

Η αγάπη, όμως, έρχεται ανάποδα.

Γράφουν οι  Τζιλ Δούκα και ο Νικόλας Ουρανός, ομιλητές και βραβευμένοι συγγραφείς του παγκόσμιου bestseller «Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα».

Το πρώτο βήμα είναι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Κατόπιν έλκουμε άλλους ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να μας αγαπήσουν πραγματικά. Σε αυτό το σημείο, ο εγωισμός και η αγάπη προς τον εαυτό συχνά συγχέονται. Αλλά δεν έχουν καμία σχέση! Η αγάπη προς τον εαυτό ξεκινά από το να φροντίζουμε τον εαυτό μας, τις ανάγκες του μυαλού μας, του σώματος και του πνεύματός μας. Το επόμενο βήμα είναι να αναλαμβάνουμε 100% την ευθύνη για τη ζωή μας και τις πράξεις μας.

Πάντα θα υπάρχει κάτι αναπάντεχο, κάτι που δεν το έχουμε υπολογίσει, κάτι που δε μας αρέσει. Αν όλα τα πράγματα έρχονταν όπως τα θέλουμε, τότε δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν συναρπαστική η ζωή μας. Έτσι λοιπόν, παίρνουμε το συμβάν ως δεδομένο. Για να επηρεάσουμε το αποτέλεσμα, υπάρχει μόνο ένας τρόπος: να αλλάξουμε την αντίδρασή μας. Αν έχουμε την ίδια αντίδραση, τότε θα έχουμε και το ίδιο αποτέλεσμα.

Αν αλλάξουμε την αντίδραση, ξανά και ξανά και ξανά ώσπου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε, σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων, θα είμαστε νικητές. Ο επιτυχημένος άνθρωπος δεν τα βάζει με κανέναν, ούτε καν με τον εαυτό του. Γνωρίζει πως η ζωή είναι μια αλληλουχία αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Αλλάζει την αντίδρασή του ώσπου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιμένει!

Για περισσότερα εδώ