Τον Ζυγό ΔΕ θα τον ξανακρίνεις. Τον Ζυγό.

«Μου αρέσουν οι παρατηρήσεις, διορθώνομαι» έλεγε κάποτε η Μισέλ στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους». Είμαστε όλοι τόσο ανεκτικοί στην κριτική του άλλου αλήθεια, όσο η Μισέλ; μπα. Κάποιοι δε, δεν την μπορούν με τίποτα. Δυσκολεύονται να διαχειριστούν ότι τους υποδεικνύεις το σωστό και το λάθος, ότι προσπαθείς να τους διορθώσεις για το καλό τους. Γιατί ποια είσαι ‘συ κυρία μου που θα μας πεις πώς πρέπει να είμαστε;

Η αλήθεια είναι πως το να επισημαίνεις τα λάθη και τα αρνητικά του άλλου, δεν είναι συνήθως ευχάριστη διαδικασία. Ειδικά για τα ζώδια που ακολουθούν, η κριτική στο πρόσωπο και τις πράξεις τους είναι μία πράξη ανυπόφορη.

Ζυγός

Προσβάλλεται από την κριτική ο Ζυγός, ειδικά αν δεν του την έχεις ζητήσει και παίρνεις πρωτοβουλία. Ορθώνει ένα τείχος άμυνας ίσα με το μπόι του. Λογική αντίδραση για ένα ζώδιο που δεν μπορεί να ακούει να του λένε ότι φταίει. Όπου το κάνει, θα το παραδεχτεί μόνο του, δεν χρειάζεται βοήθεια, ευχαριστούμε. Αν δε θες να χαλάσετε τις καρδιές σας και να τον πληγώσεις, αλλά παρ’ όλα αυτά θες να του τα πεις ένα χεράκι, κάν΄το τουλάχιστον με τον πιο ευγενικό και απαλό τρόπο. Θα το πιάσει το υπονοούμενο.

Ιχθύς

Ακόμα δεν έχει γεννηθεί το Ψαράκι που θα διαχειριστεί την κριτική like a pro. Θα το πάρει όλο πολύ προσωπικά, σε προειδοποιώ, αν δεν συντρέχει λόγος σοβαρός, μην μπεις στη διαδικασία ν’ αρχίσεις τις επικρίσεις. Δεν το βοηθάει κι αυτό γιατί το εισπράττει αρνητικά κι όχι σαν κίνητρο για να βελτιωθεί. Μαχαιριά στην καρδούλα του αυτή η κριτική, δεν τον αγαπάς, φύγε, κλαψ.

Καρκίνος

Δέχεται τις υποδείξεις, υπό προϋποθέσεις. Εξαρτάται από τη διάθεσή του, το ποιος κρίνει και σε τι αποσκοπεί. Αν νιώσει πως όντως θες να βοηθήσεις, θα κάνει την καρδιά του πέτρα και θα σ’ ακούσει χωρίς να εκραγεί. Αν όμως, νιώσει πως δεν το αξίζει όλο αυτό, ετοιμάσου να σου το κρατάει μανιάτικο μέχρι τα βαθιά γεράματα. Σ’ αυτή την περίπτωση, η σχέση σας θα κλυδωνιστεί, ακριβώς γιατί ο Καρκίνος δεν μπορεί να ντιλάρει το ότι του επισημαίνεις μερικά αδύναμα σημεία του. Θες το κακό του; μίλα!

Παρθένος

Όσο απολαμβάνει να κρίνει, τόσο απεχθάνεται να τον κρίνουν. Όχι γιατί δεν μπορεί να το διαχειριστεί, σαν τον Καρκίνο π.χ, αλλά γιατί δεν φταίει ποτέ. Είναι δυνατόν; στον τελειομανή; πώς τόλμησες; Η υπεροψία του Παρθένου δεν του επιτρέπει να ανεχτεί καμία σκληρή κριτική, από κανέναν. Θες να τον δεις να βάζει τα κλάματα; Κρίν’ τον δίκαια, με στοιχεία, αποδείξεις κι ονόματα. Γιατί αν τον κρίνεις άδικα, μαύρο φίδι που σ’ έφαγε.

Για περισσότερα εδώ