Λάθη κάνουμε όλες οι γυναίκες όσον αφορά στη φροντίδα του προσώπου μας! Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να αποφεύγουμε αυτά τα πέντε!

 

 

Ναι, δεν ενυδατώνεις καθημερινά τον οργανισμό σου με τις ποσότητες νερού που χρειάζεται ή υπάρχουν μέρες που ξεχνάς να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή του αντηλιακού. Καμία γυναίκα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν κάνει λάθη όσον αφορά τη φροντίδα του προσώπου της. Ο στόχος όμως είναι να κάνουμε τα λιγότερα σοβαρά. Αυτά λοιπόν είναι τα 5 λάθη που καλό είναι να αποφεύγουμε.

  •  Δεν ξέρεις τι σημαίνει ο όρος «ρουτίνα ομορφιάς»

Θεωρείς ότι με μια κρέμα προσώπου και μια κρέμα ματιών μπορείς να πατήσεις pause στο χρόνο και να καταφέρεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου νεανική και σφριγηλή μέχρι να φτάσεις την ηλικία των 50 plus.

Πριν από 2 δεκαετίες αυτό θα μπορούσε να ήταν εφικτό, στις μέρες μας όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μια γυναίκα από την ηλικία των 20 και μετά ξεκινάει να έχει μια ρουτίνα ομορφιάς, η οποία αποτελείται από διάφορα βήματα.

Σε καθημερινή βάση χρειάζεται οπωσδήποτε προϊόντα καθαρισμού, κρέμα ημέρας, κρέμα ματιών και αντηλιακό, ενώ σε εβδομαδιαία βάση καλό είναι να κάνεις και κάποιες μάσκες προσώπου. Όσα τα χρόνια περνούν και τα πρώτα σημάδια κούρασης και γήρανσης προστίθενται, τόσο η ρουτίνα αυτή αρχίζει και επεκτείνεται, αφού στο παιχνίδι αρχίζουν να παίζουν και άλλα προϊόντα, όπως οι οροί, οι κρέμες νύχτας, τα peelings, booster κ.ά.

Και αυτή είναι μια συντηρητική ρουτίνα ομορφιάς με τα βασικά και απαραίτητα βήματα και όχι μια Γιαπωνέζικη ρουτίνα η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και 16 βήματα ημερησίως. Υπάρχει επίσης και ένα άλλο σημείο στο οποίο οι δερματολόγοι μας επιστούν την προσοχή: όταν ξεκινάμε τη χρήση μιας κρέμας να προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στη χρήση της για τουλάχιστον 6 εβδομάδες, αφού τόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα προϊόν για να αρχίσει να δείχνει την αποτελεσματικότητά του.

  •  Δεν υιοθετείς μια ρουτίνα ομορφιάς προσαρμοσμένη σε εσένα

H προσφορά στην βιομηχανία της ομορφιάς στις μέρες μας είναι μεγάλη και το ένα καινούριο λανσάρισμα ακολουθεί το άλλο. Ειδικά με την έξαρση των social media, έρχεσαι καθημερινά σε επαφή με μια πληθώρα πληροφοριών, οι οποίες δεν είναι και πάντα φερέγγυες και αληθείς.

Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να επηρεαστείς από λάθος πηγές και να καταλήξεις στην αγορά λάθος προϊόντων. Πότε όμως ένα προϊόν είναι κατάλληλο για εσένα; Για να βρεις το σωστό προϊόν θα πρέπει αρχικά να λάβεις υπόψη σου τις ανάγκες της επιδερμίδας σου έχοντας ως γνώμονες τον τύπο αλλά και την ηλικία της.

  1. Γιατί μπορεί στην δεκαετία των 20 να έχεις βρει την τέλεια ενυδατική κρέμα, το πιο πιθανό όμως είναι στην δεκαετία των 30 να μην είναι εξίσου αποτελεσματική.
  2. Και ενώ μέχρι τα 25 μας απασχολούσε κυρίως η ενυδάτωση και η λιπαρότητα σε κάποια σημεία, φτάνουμε στην ηλικία των 30 όπου αρχίζουμε να βλέπουμε τα πρώτα σημάδια γήρανσης και τη θαμπή όψη στην επιδερμίδα μας.
  3. Μετά τα 40 το πρόσωπό μας αρχίζει πλέον να αντανακλά τη ζωή που κάνουμε αλλά και τα λάθη που έχουμε γίνει τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά στη φροντίδα του. Η κούραση και η θαμπή όψη είναι καθημερινοί επισκέπτες, τα επίπεδα σύσφιξης έχουν αρχίσει και πέφτουν, οι λεπτές γραμμές μεταμορφώνονται σε ρυτίδες, ενώ οι πανάδες εγκαθίστανται μόνιμα.

 

 

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ