Οι ηγετικές φιγούρες της δωδεκάδας.

Μια δυνατή προσωπικότητα μπορεί να είναι επιδραστική, χαρισματική, επιβλητική ή απλά χειριστική. Τα άτομα που διαθέτουν ισχυρά χαρακτηριστικά εξελίσσονται ηγετικά σε επαγγελματικό επίπεδο, στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, στη ζωή τους συνολικά. Ξέρουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους ή το κάνουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού η ένταση του χαρακτήρα τους είναι ικανή για να πείσει από μόνη της. Μια δυνατή προσωπικότητα την καλλιεργείς για να σου αποφέρει τα σωστά αποτελέσματα, αλλά η βάση είναι συχνά έμφυτη. Σύμφωνα με την αστρολογία, τα ζώδια που διαθέτουν αυτή την ποιότητα της επιβολής, είναι τα ακόλουθα:

Κριός

Διαθέτει μερικά από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά. Θεωρείται το αντίπαλον δέος του φημισμένου δυνατού Λέοντα, αλλά ξεχωρίζει ως πιο αυταρχικός. Ο Κριός γνωρίζει ότι κανένας δρόμος προς την κορυφή δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και θεωρεί τον πόλεμο ως αναγκαίο κακό για να επικρατήσει. Είναι ο μαχητής του ζωδιακού κύκλου και διαθέτει πανίσχυρα ένστικτα όταν πρέπει να προστατέψει ανθρώπους και ιδέες. Γνώρισμά του, το ότι δεν «μασάει» τα λόγια του.

Ταύρος

Είναι λίγο αδέξιος Ταύρος. Μπορεί μπαίνοντας στο υαλοπωλείο να τα κάνει όλα φύλλο και φτερό όχι τόσο γιατί έχει τα νεύρα του, αλλά περισσότερο γιατί δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί όλη αυτή την έμφυτη δύναμη, η οποία μπορεί να τον κάνει να νιώθει αδέξιος, αλλά στα μάτια των άλλων φαντάζει σαν ορμή. Ο Ταύρος συνήθως πάει από τον δύσκολο δρόμο, το οποίο ναι μεν τον ταλαιπωρεί αλλά ταυτόχρονα τον εκπαιδεύει στο ζόρι. Γι’ αυτό κι όταν οι άλλοι σταματούν, εκείνος συνεχίζει. Είναι επίμονος και πιεστικός, δύσκολα δεν παίρνει αυτό που θέλει στη ζωή του.

Δίδυμος

Δεν είναι από εκείνα τα ζώδια που αυθόρμητα υπολογίζεις σαν ισχυρά, αλλά σκέψου λίγο. Ο Δίδυμος είναι δυνατός και πάει τη ζωή του εκεί που θέλει. Συγκριτικό του πλεονέκτημα το ότι βλέπει τα πράγματα «διπλά» αφού είναι συνηθισμένος στο να κοιτάει και τις 2 όψεις σε όλα. Ως ζώδιο του μεταβλητού σταυρού διαθέτει ισχυρή αντίληψη και δεν τα παρατάει εύκολα, εκτός αν βαρεθεί.

Λέων

Συνδυάζει τον εγωκεντρισμό με την αλαζονεία, στον βαθμό που του επιτρέπει η ευφυΐα και το εύρος των ικανοτήτων του. Ο Λέων θεωρείται το πιο ηγετικό ζώδιο, σε σημείο που μόνο ότι λέει πως είναι Λέων επιβάλλεται αλλά και αυθυποβάλλεται. Το τυπικό Λιοντάρι λειτουργεί όπως το ομώνυμο ζώο στη ζούγκλα. Είναι κυνηγός, θέλει να έχει το πάνω χέρι κι όταν νιώθει απειλή, προτιμάει την επίθεση από την άμυνα. Αδύνατό του σημείο, η επιδεξιότητά του στις προσβολές. Όταν θέλει να μειώσει τον αντίπαλο, το κάνει πολύ έντονα έως και άκαρδα.

Για περισσότερα εδώ