Επιστημονικά δεδομένα για να διατηρήσεις τη σχέση σου δυνατή για πάντα.

1. Αμοιβαία υποστήριξη

H σχέση με έναν συνηθισμένο εμφανισιακά τύπο (με κοιλίτσα) μπορεί να είναι το μυστικό για τη μακροχρόνια αγάπη, σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Family Psychology. Το πραγματικό μυστικό για την επιτυχία; Η υποστήριξη. Τα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να απολαμβάνουν μακροχρόνια ευτυχία όταν επενδύει ο ένας στην ευημερία του άλλου.

2. Χρησιμοποίησε το internet με σύνεση

Σύμφωνα με μελέτη σε 100 χιλιάδες άτομα από το OkCupid.com, οι ενθουσιώδεις φαν του Twitter τείνουν να έχουν πιο σύντομες σχέσεις –κατά 10%, κατά μέσον όρο– από αυτούς που δε συμμετέχουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. «Όταν έχεις τα μάτια σου κολλημένα στην οθόνη του smartphone, δε συμβάλλεις ακριβώς στη σχέση» λέει η ειδικός. Βεβαιώσου ότι η ροπή σου στην τεχνολογία (tweet, μηνύματα ή οτιδήποτε άλλο) δε σου παίρνει χρόνο που θα ήταν καλύτερα να περάσεις στην ειλικρινή επικοινωνία με το σύντροφό σου.

3. Μην κερδίσεις το… Όσκαρ

Εκτός κι αν θες να ευχαριστήσεις την… ακαδημία, που κατέστρεψε τη σχέση σου. Οι ηθοποιοί που κερδίζουν το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου έχουν 63% περισσότερες πιθανότητες να τελειώσει ο γάμος τους πριν από τους άνδρες με το αντίστοιχο αγαλματίδιο, λένε ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Αν και τα ποσοστά χωρισμών φαίνεται να είναι υψηλότερα στους celebrities, τα ευρήματα μιλούν για ένα βαθύτερο κοινωνικό κανόνα: η ξαφνική, μονόπλευρη επιτυχία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά μια ερωτική σχέση. «Τα αυξανόμενα ποσοστά διαζυγίων μπορεί να οφείλονται στην αμηχανία του συζύγου μπροστά στην επιτυχία της συζύγου» λέει η επικεφαλής της μελέτης, Colleen Stuart, Ph.D. «Από την άλλη, η σύζυγος μπορεί να αρχίσει να νιώθει ανικανοποίητη από την τωρινή έγγαμη συμβίωση, επειδή τώρα έχει τη σιγουριά και την ευκαιρία να φύγει από μια κακή σχέση». Προσπαθήστε να τηρήσετε το «η ισχύς εν τη ενώσει»: ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο και γιορτάστε με κάθε επιτυχία ενός εκ των δύο, μικρή ή μεγάλη. (Και πάλι επιστρέφουμε στον Κανόνα #1).

4. Κοινές πεποιθήσεις

«Ο φεμινισμός είναι το νέο ρομάντζο» λένε ειδικοί στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Ζέρσεϊ. Οι γυναίκες των οποίων οι σύντροφοι είναι φεμινιστές αναφέρουν καλύτερη ποιότητα στη σχέση τους, ενώ οι άνδρες με φεμινίστριες συντρόφους απολαμβάνουν καλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και σταθερότητα στη σχέση.

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ