Ήξερες πως μία κίνηση με το concealer μπορεί να σου προσθέτει χρόνια;

Το έχουμε χαρακτηρίσει ως το μαγικό ραβδάκι του νεσεσέρ μας και αυτό γιατί μία κίνηση αρκεί για να καμουφλάρει κάθε ατέλεια ή σημάδι κούρασης στο πρόσωπό μας. Παρόλα αυτά και το concealer έχει τα μυστικά του προκειμένου το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μας να δείχνει φυσικό και λαμπερό.

Σύμφωνα με τον Sir John, τον αγαπημένο και εδώ και χρόνια makeup artist της Beyoncé το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με το concealer, προσθέτοντας μερικά χρόνια παραπάνω απ’ όσο δείχνουν, κρύβεται στον τρόπο που σετάρουν στο τέλος το μακιγιάζ των ματιών τους με την πούδρα.

«Η πούδρα που χρησιμοποιούν αρκετές γυναίκες στο τέλος τους μακιγιάζ τους είναι συνήθως βαριά και ξηραίνει την επιδερμίδα σε αυτό το σημείο του προσώπου (aka την περιοχή των ματιών). Γενικότερα, βέβαια, οποιοδήποτε καλλυντικό έχει βαριά και ξηρή σύνθεση μπορεί να επιβαρύνει την επιδερμίδα, προσθέτοντάς της χρόνια. Τι κι αν είσαι 8 ετών, θα δείχνεις 88» λέει χαρακτηριστικά.

Κι αυτό γιατί, τα προϊόντα μακιγιάζ με βαριά σύσταση μπορούν να δημιουργήσουν ένα παχύ στρώμα στην επιδερμίδα εισχωρώντας στις γραμμές έκφρασης ή στους πόρους του δέρματος, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει κουρασμένη.

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ