Αυτό που θα βάλει «φρένο» στην ακατάσχετη κατανάλωση κουραμπιέδων, ποτών και κασερόπιτας.

 

 

Ήρθε λοιπόν ξανά, αυτή η εποχή του χρόνου που έχει για συνώνυμά της το κέφι, τη χαρά, τα τραπεζώματα, τις εξόδους και πάνω απ’ όλα, την υπερβολή. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: μέρες που πολλοί θα σου πουν «έλα μωρέ, φα’ το/πιες το/κάν’ το, γιορτές έχουμε» και που δύσκολα δε θα τους κάνεις τη χάρη.

Ο μέσος άνθρωπος στις γιορτές 1-2 κιλάκια τα παίρνει. Λίγο το ποτό που ρέει, λίγο τα μελομακάρονα φόρα παρτίδα στην πιατέλα, λίγο τα οικογενειακά γεύματα «για το καλό», και να σου εκεί λίγο πριν τα Φώτα και το Φωτισμό συνειδητοποιείς πως 10 μέρες φτάνουν και περισσεύουν για να ανέβεις νούμερο στο παντελόνι. Αυτή τη φορά λοιπόν, αν δεν θέλεις να πέσεις για μια ακόμα χρονιά σ’ αυτό το φαύλο κύκλο υπερκατανάλωσης ζάχαρης κι αλατιού, προνόησε και πρόλαβέ το. Το κόλπο είναι απλό και θα σε σώσει από κάθε λογής καούρες, δυσπεψίες, φουσκώματα και υπερφαγία. Ίσως ακούγεται αρκετά βαρετό, αλλά ο αυτοέλεγχος ας έρθει φέτος μέσα σε φλιτζάνι τσαγιού.

Προσπάθησε να πίνεις όσο πιο πολύ τσάι μπορείς. Αντί για την απογευματινή βουτιά στους κουραμπιέδες, πιες ένα τσάι με ιδιαίτερη γεύση. Πικάντικο, με φρούτα, μέλι, κανέλα, φουντούκι, θα σε ζεστάνει και θα σε γλυκάνει, ξεγελώντας τη λαχτάρα σου για κάτι γλυκό.

Για περισσότερα εδώ