Έχεις αναρωτηθεί μήπως βασίζεις την προσωπική σου ευτυχία, σε εξωτερικούς παράγοντες; Δεν είσαι η μοναδική.

Πολλές φορές περιμένουμε να συμβεί κάτι καλό ή κυνηγάμε την επόμενη περιπέτεια που θα μας κάνει χαρούμενους με αποτέλεσμα να χάνουμε τα πολύ απλά πράγματα τα οποία στην πραγματικότητα, είναι εκείνα που συμβάλλουν στο να είμαστε ευτυχισμένοι. Μπορεί η ευτυχία να ορίζεται διαφορετικά από τον καθένα, αλλά το σίγουρο είναι, πως αποτελεί μία σειρά από επιλογές, μία αλλαγή στην αντίληψη που έχουμε για το κάθε τι, ακόμη και μία δέσμευση. Ευτυχία είναι να είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε τα σκοτεινά συναισθήματα που μας περιβάλλουν και στη συνέχεια να προχωρήσουμε πιο δυνατοί από ποτέ.

Αν το σκεφτείς καλύτερα, θα καταλάβεις πως η ευτυχία βρίσκεται απλά μέσα σου και είναι στο χέρι σου το πώς θα την διαχειριστείς. Φυσικά, όλο αυτό δεν θα συμβεί μέσα σε μία νύχτα. Απαιτεί μία διαδικασία σκέψης με τον εαυτό σου, χρησιμοποιώντας τρία βασικά εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την ευτυχία που κρύβεται μέσα σου. Είναι απλό, εφικτό και το πιο σημαντικό : Λειτουργεί.

1. Εκτίμηση

Υπάρχουν φορές που δεν βρίσκεις τίποτα θετικό στη ζωή σου και αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να το βάλεις κάτω και να περιμένεις να διορθωθεί καθετί που δεν σου αρέσει με ένα θαύμα. Κάθε φορά που κατακλύζεσαι από αρνητικά συναισθήματα σκέψου ένα μικρό πράγμα που εκτιμάς και σε κάνει να νιώθεις καλά. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως ένα ζεστό φαγητό ή μία στέγη πάνω από το κεφάλι σου. Όσο περισσότερο εκτιμάς τα πιο απλά πράγματα, τόσο λιγότερο θα αφήνεις την αρνητική ενέργεια να τρυπώνει στη ζωή σου.

2. Αναπνοή

Όταν βρίσκεσαι σε ένταση, ή νιώθεις στενοχωρημένη, ξεχνάς το πιο απλό και βασικό συστατικό της επιβίωσης: Την αναπνοή. Μία σωστή και βαθιά αναπνοή θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και να δεις τα πράγματα με περισσότερη λογική. Μάθε να αναπνέεις, είναι σίγουρα κάτι που θα σε οδηγήσει στον πιο ευτυχισμένο εαυτό σου.

Για τον τρίτο τρόπο εδώ