Η ευτυχία είναι τέχνη και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να επιλέξουν να μάθουν πώς να είναι χαρούμενοι…

 

Οι συγγραφείς του βιβλίου How to be your own best friend, Mildred Newman και Bernard Berkowitz, Ph.D., πιστεύουν ότι η ευτυχία είναι τέχνη και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να επιλέξουν να μάθουν πώς να είναι χαρούμενοι, με τον ίδιο σχετικά τρόπο που αποφασίζει κάποιος να μάθει μία ξένη γλώσσα. “Αρκετοί άνθρωποι νομίζουν ότι υπάρχει κάτι που θα τους κάνει ευτυχισμένους. Περιμένουν να τους συμβεί η ευτυχία. Δεν βλέπουν όμως ότι είναι κάτι που πρέπει να κάνουν οι ίδιοι” εξηγούν οι Newman και Berkowitz.

Το βιβλίο καταπιάνεται με το πώς να γίνεις ευτυχισμένος και βοηθά τον αναγνώστη να καταλάβει ότι η ευτυχία είναι επιλογή. Μπορεί να μην είσαι ευτυχισμένη 100% κάθε μέρα, αλλά σίγουρα η έλλειψη ενός συντρόφου, κάποια παραπανίσια κιλά ή ένας μέτριος μισθός δεν θα πρέπει να ορίζουν το πόσο ευτυχισμένη είσαι. Μπορείς όμως να νιώθεις χαρά για όσα ήδη έχεις, που συχνά είναι τόσο απλά που τα θεωρείς δεδομένα. Οι παρακάτω λόγοι θα σου θυμίσουν γιατί πρέπει να είσαι χαρούμενη αυτή τη στιγμή.

  1. Είσαι ζωντανή και υγιής. Και αυτός είναι ο καλύτερος λόγος για να χαμογελάς.

  2. Αν διαβάζεις αυτό το θέμα, μπορείς να δεις που σημαίνει ότι έχεις την όρασή σου.

  3. Αγαπιέσαι. Από τη γιαγιά σου, το σκύλο σου, την καλύτερή σου φίλη. Ο καθένας έχει κάποιον που τον αγαπάει.

  4. Η ευτυχία ωφελεί την υγεία σου. Μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης – ορμόνης του στρες – και συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς.

  5. Έχεις λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσεις.

  6. Θα ζήσεις περισσότερο. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι που δέχονται το πέρασμα των χρόνων, ζουν σε γενικές γραμμές 7,5 χρόνια παραπάνω από όσους βλέπουν τα γηρατειά με αρνητισμό.

  7. Είναι μεταδοτικό. Αν είσαι χαρούμενη, θα είναι και οι άνθρωποι γύρω σου.

 

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ