Και ναι, πάμε στην τουαλέτα δυο- δυο από την εφηβεία μας μέχρι τα βαθιά μας γεράματα.

Είμαι ένα κορίτσι που αγαπά, θαυμάζει και εμπιστεύεται τα κορίτσια. Μάλλον γι’ αυτό το λόγο έχω μια μεγάλη κοριτσοπαρέα γεμάτη με αγαπημένες φίλες με τις οποίες αγγίζουμε το minimum τα 16 χρόνια φιλίας. Με άλλες η φιλία χάνεται στα βάθη της προσωπικής μας παρουσίας σε αυτή τη γη. Μετά από αυτή την εισαγωγή, φαντάζομαι φίλη μου ότι καταλαβαίνεις ότι ξέρω από πρώτο χέρι πώς ότι ακολουθήσει σε αυτή εδώ την λίστα είναι αλήθεια. Φίλε μου, που μπήκες από περιέργεια εδώ, πίστεψε όσα θέλεις.

Καμιά φορά όταν βγαίνουμε, μπαίνουμε μαζί στην τουαλέτα «προς νερού μας»

Μας βλέπεις να πηγαίνουμε δυο – δυο και καμιά φορά μπαίνουμε δυο – δυο στην τουαλέτα. Κάτι η ατέλειωτη ουρά, κάτι που δεν προλάβαμε να σχολιάσουμε τα τεκταινόμενα της βραδιάς, κρίμα είναι να κοπεί η συζήτηση στη μέση.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν βρισκόμαστε η μία στο σπίτι της άλλης

Ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη έξοδο, η μία βάφεται και η άλλη δεν μπορεί να κρατηθεί. Κανένα πρόβλημα, δεν ξεβολεύεται καμία. Δεν υπάρχει ντροπή σου λέω μεταξύ μας.

Δανείζουμε εσώρουχα, καλσόν και ρούχα η μία στην άλλη χωρίς να το σκεφτούμε

Είμαστε τόσο φίλες μεταξύ μας που πρακτικά είμαστε ο ίδιος άνθρωπος, οπότε προς τι ο δισταγμός;

Επίσης δανειζόμαστε συνεχώς η μία τα καλλυντικά της άλλης

Το καινούργιο κραγιόν που πήραμε μπορεί να μοιάζει τελείως διαφορετικό στα χείλη της φίλης μας. Θα το διαπιστώσουμε μάλλον μέσα σε λίγες ώρες.

Μιλάμε συχνά για την τριχοφυΐα μας

Το πόσες μέρες έχουμε να κάνουμε αποτρίχωση, οι τρόποι και το μήκος της τρίχας είναι πάντα ένα διασκεδαστικό θέμα συζήτησης για εμάς.

Κάνουμε αποτρίχωση παρέα

Ενίοτε και η μία στην άλλη. Ξυράφι, κερί, όποια μέθοδο κι αν προτιμά η καθεμία το έχει κάνει μπροστά στην φίλη της τουλάχιστον μία φορά στην ζωή της. Ιδιαίτερα στην πρώτη αποτρίχωση με κερί η φίλη κρίνεται απαραίτητη, για να κρατάει το χέρι σου όταν έρθει ο πόνος.

Αφήνουμε η μία την άλλη να ξεσπά και να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια όταν πρέπει

Αληθινή φιλία είναι να αναγνωρίζεις ότι ο άλλος έχει ανάγκη να ξεσπάσει ακόμα και για μία ώρα πριν ρωτήσει τι κάνεις εσύ.

Ξέρουμε απέξω ή μία την ντουλάπα της άλλης

Όταν μας ακούσεις στο τηλέφωνο να λέμε: «Γιατί δεν βάζεις αυτό το κίτρινο top που έχεις στο τρίτο συρτάρι με το τζιν που έχεις κρεμασμένο στο αριστερό φύλλο της ντουλάπας» μην απορήσεις δεν είμαστε μέντιουμ. Απλά η ντουλάπα της κολλητής μας είναι δυο φορές ντουλάπα μας.

Γράφουμε η μια τα μηνύματα της άλλης

Πάντα η παρέα διαθέτει κάποια που το έχει περισσότερο στο γραπτό και αυτή η κάποια έχει συνθέσει από ένα απλό ρομαντικό μήνυμα εξομολόγησης αγάπης, μέχρι πορνογραφική νουβέλα και τα χρόνια πολλά στον πρώην που δεν θες να του δώσεις και πολύ θάρρος. Ω, ναι φίλε μου που μπήκες από περιέργεια, ποτέ δεν ξέρεις ποια είναι η συγγραφέας των μηνυμάτων σου.

Ελέγχουμε τα πάντα όταν μας ζητηθεί από την φίλη μας, από το βιογραφικό της μέχρι τις μασχάλες της

Αν μας χρειαστούν είμαστε εκεί, οτιδήποτε και να είναι αυτό που θέλουν. Και λέμε πάντα την αλήθεια ιδιαίερα στην ερώτηση «Μυρίζουν οι μασχάλες μου;».

Έχουμε κωδικές ονομασίες για τις κατάλληλες περιστάσεις

Με αφορμή το παραπάνω να σου πω ότι υπάρχουν και κατάλληλες κωδικές εκφράσεις που δεν θα καταφέρεις να «σπάσεις» ποτέ αφού αλλάζουνν από παρέα σε παρέα. Στο λύκειο για να σου δώσω να καταλάβεις όταν αδιαθετούσαμε χρειαζόμασταν κάποια από τις φίλες μας να μας ενημερώνει μήπως είχε συμβεί κάποιο «ατύχημα» με τα ρούχα μας. Στην δική μου παρέα η κωδική ονομασία του project ήταν: Καιρός. Λιακάδα όταν όλα ήταν καλά, συννεφιά αν έπρεπε να δέσουμε ένα φούτερ στη μέση μας για να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ