Τρία λάθη που κάνεις στο μανικιούρ και επιβαρύνουν την καλή υγεία των νυχιών σου.

 

Μπορεί η φράση «καταστρέφεις τα νύχια σου» στο πρώτο άκουσμα, να ακούγεται κάπως βαρύγδουπη, αλλά, αφαιρώντας, για παράδειγμα, μόνη σου το βερνίκι από τα νύχια σου, κάνεις ακριβώς αυτό: καταστρέφεις τη βάση τoυς. Και δεν είναι μόνο αυτό. Παρακάτω θα βρεις μερικές ακόμη κακές συνήθειες που πολλές φορές υιοθετούμε χωρίς να το καταλάβουμε πως ταλαιπωρούμε τα νύχια μας, με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται ακόμη πιο αδύναμα.

#Δεν ξεκινάς σωστά (aka με τη σωστή βάση)

Σε αυτό το σημείο, να σου υπενθυμίσω τη μέγιστη σημασία της βάσης (base coat), που στην ουσία λειτουργεί ως ασπίδα ανάμεσα στο νύχι και το βερνίκι, συμβάλλοντας στην προστασία και τη θρέψη του. Γι’ αυτό το λόγο, μην ξεχνάς πριν απλώσεις το βερνίκι στα νύχια σου, να εφαρμόζεις 1-2 στρώσεις από ένα base coat.

# Αφαιρείς μόνη σου το βερνίκι από τα νύχια

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως τα βάφεις non-stop (επομένως επιβαρύνεις την υγεία τους) , είναι πως τα αφαιρείς μόνη σου, χωρίς το χέρι του ειδικού (aka nail expert)  και το βασικότερο χωρίς να ξέρεις πώς θα το κάνεις σωστά. Αποτέλεσμα; Να καταστρέφεις τη βάση των νυχιών σου.

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ