Το τέλειο αποτέλεσμα είναι 4 βήματα μακριά…

 

Όλες οι γυναίκες αγαπάμε το κονσίλερ, μιας και λειτουργεί σαν μαγικό ραβδί εξαφανίζοντας τους μαύρους κύκλους και την κούραση κάτω από τα μάτια. Όμως, αυτό που σίγουρα δεν αγαπάμε είναι όταν κάνει αντιαισθητικές γραμμές κάτω από τα μάτια, αυτό που στην ορολογία των make up artists χαρακτηρίζεται ως «σπάσιμο», τονίζοντας έτσι τις μικρές αυτές ατέλειες που ίσως υπάρχουν.

Όχι, αυτό δεν το εκτιμούμε καθόλου. Όμως, υπάρχουν τρόποι να το αποφύγεις και εμείς εδώ θα σου τους αναλύσουμε.

Πώς να μην σπάει το κονσίλερ

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

Οποιοδήποτε προϊόν και να εφαρμόζεις στην επιδερμίδα σου, όσο καλό κι αν είναι, αν δεν το στηρίζεις σε γερά θεμέλια, σίγουρα αυτό θα καταρρεύσει. Μία σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα με υγρασία θα αποτελέσει την ιδανική βάση για το κονσίλερ στην προκειμένη, που και θα εφαρμοστεί με μεγαλύτερη ευκολία αλλά και θα διατηρηθεί περισσότερες ώρες αναλλοίωτο.

Tip: Αν το κονσίλερ που έχεις προμηθευτεί είναι λίγο πιο παχύρευστο από όσο θα το ήθελες, μπορείς να το αναμείξεις με την κρέμα ματιών σου και να δημιουργήσεις μία κρέμα με χρώμα που θα δίνει και υγρασία στην περιοχή ενώ θα την αποχρωματίζει κιόλας.

Μην βάζεις μεγάλες ποσότητες

Μεγάλες ποσότητες δε σημαίνει και μεγαλύτερη κάλυψη. Μερικά προϊόντα χαρακτηρίζονται buildable όταν προσθέτοντας στρώσεις εξασφαλίζεις μεγαλύτερη κάλυψη. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει και στα κονσίλερ, αφού μεγαλύτερες ποσότητες συνεπάγονται πιο βαρύ αποτέλεσμα και ακόμα περισσότερο προϊόν συσσωρευμένο στις λεπτές γραμμές.

Πρόσεχε πού το βάζεις

Αν θέλεις να αποφύγεις το κονσίλερ να δείχνει βαρύ κάτω από τα μάτια σου, μην το βάζεις κάτω από τα μάτια σου. Σε μπερδέψαμε; Έχοντας το κονσίλερ στα χέρια σου, κάνε ένα τρίγωνο κάτω από το μάτι και μείνε σε αυτή την ποσότητα. Με ένα σφουγγαράκι ή με το πινέλο σου, κάνε ταμποναριστές κινήσεις απλώνοντας το προϊόν και σπρώχνοντάς το προς τα επάνω. Η περιοχή θα έχει αποκτήσει αμέσως έξτρα φως ενώ εσύ θα έχεις απλώσει ελάχιστη ποσότητα στο σημείο με τις λεπτές γραμμές αποφεύγοντας να τις τονίσεις.

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ