Οι καθημερινές συνήθειες που σου χαρίζουν απλόχερα χρόνια και ρυτίδες.

Καλλυντικά Edom Greece - Κρέμα για το πρόσωπο

Δεν αρκεί μόνο η ενυδατική, το serum, η essence, το τόνερ. Είναι και μερικές συνήθειες στην καθημερινότητά σου που πρέπει να αλλάξεις- βελτιώσεις προκειμένου η επιδερμίδα σου να παραμένει λαμπερή και νεανική σε βάθος χρόνου. Αυτές τις κακές συνήθειες αναλύουμε παρακάτω προκειμένου να τις μάθεις- αν δεν τις ξέρεις- και φυσικά να τις αποφύγεις.

Το αντηλιακό (που ξεχνάς)

Θα κουραστείς να το διαβάζεις και να το ακούς από το στόμα μου όπου κι αν με πετύχεις. ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ φοράμε χειμώνα- καλοκαίρι, με συννεφιά και με ήλιο, με βροχή και με χιόνι, στην παραλία και το βουνό. ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ. Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέω (εδώ Βιβιάνες) αλλά και οι έρευνες. Σύμφωνα, λοιπόν, με τελευταίες μελέτες έχει αποδειχτεί πως η επιδερμίδα των ατόμων που δεν φορούν αντηλιακό φαίνεται πιο γερασμένη.

Η εμμονή με το κινητό σου

Δεν μιλάω μόνο για το tech neck, αλλά για το μπλε φως που εκπέμπει το κινητό σου και σαμποτάρει την επιδερμίδα σου. Και αν ήταν μόνο μία ώρα που περνάμε μπροστά στην οθόνη του κινητού μας, καλά θα ήταν. Μιλάμε για την προέκταση του χεριού μας, το must have της τσάντας μας, το «χωρίς αυτό δεν θυμάμαι πώς είναι η ζωή». Δε λέω να το πετάξουμε και να να πάμε να ζήσουμε στις σπηλιές. Σε πρώτη φάση αρκεί να μειώσουμε τη φωτεινότητα και να περιορίσουμε κάπως τη χρήση του.

Η μαξιλαροθήκη

Ναι, η μαξιλαροθήκη σου. Είτε στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε μέρα, είτε όχι, η μαξιλαροθήκη σου είναι εκτεθειμένη όπως και όλα τα υπόλοιπα πράγματα στο σπίτι στα βακτήρια, τους ρύπους και τους μικροοργανισμούς που συσσωρεύονται στην επιφάνειά της και μεταφέρονται στην επιδερμίδα σου. Γι’ αυτό το λόγο, καλό θα ήταν μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα να την αλλάζεις.

Για περισσότερα εδώ