Γιατί όλοι πλέον τα χρησιμοποιούν σαν το προσωπικό τους portfolio!

Αν είσαι σοβαρή επαγγελματίας ή φιλοδοξείς να φτάσεις εκεί, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως, πλέον, η παρουσία σου στα social media παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία! Ακόμα κι αν ξεκίνησαν ως κομμάτι της ιδιωτικής ζωής, τα social media πλέον λένε περισσότερα για κάποιον απ’ότι το βιογραφικό. Περισσότερα και πιο… αληθινά! Γι’ αυτό και είναι σημαντικό τα social media σου, ο,τι πλατφόρμες κι αν χρησιμοποιείς, να αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα, την αισθητική αλλά και τον επαγγελματισμό σου. Και ενώ υπάρχουν πολλά λάθη  στα social media που μπορεί να κάνεις για να βλάψεις τη δημόσια εικόνα σου στα social media, τα παρακάτω 5 είναι τα πιο σοβαρά. Εκείνα που έχουν τη δύναμη να σου κερδίσουν μία δουλειά ή να σου στοιχίσουν και αυτή που ήδη έχεις!

5 λάθη στα social media που βλάπτουν τη δουλειά σου

#Μην ανεβάζεις αντιεπαγγελματικά posts 

Ακόμα κι αν κρατάς τα προφίλ σου κλειστά ή προσωπικά, οτιδήποτε υπάρχει “εκεί έξω”, στο ίντερνετ, μπορεί κάποια στιγμή να πέσει στην αντίληψη των (μελλοντικών) εργοδοτών σου. Γι’αυτό οφείλεις να προσέχεις τι μοιράζεσαι. Απόφυγε να προβάλλεις ελλειματικές συμπεριφορές, τάση προς καταχρήσεις, φυσικά ακραίες θέσεις και οτιδήποτε θα μπορούσε να σου κοστίσει τη δουλειά σου στο παρόν ή το μέλλον.

#Φίλτραρε τα παλιά σου posts

Ακόμα κι αν πλέον έχεις ένα “καθαρό” και επαγγελματικό προφίλ στα social media, κάποια παλιά post μπορεί ακόμα να ανακαλυφθούν και, πιθανώς, να σε εκθέσουν. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκανάρεις τα παλιά σου post και να σβήσεις τυχόν βλαβερά για την εργασία σου.

#Μην ανεβάζεις ενώ θα έπρεπε να δουλεύεις

Με εξαίρεση εκείνους που μέρος της δουλειάς τους είναι τα social media, καλύτερα να αποφεύγεις να ανεβάζεις posts τις ώρες γραφείου (και φυσικά τις ημέρες που έχεις πάρει άδεια ανάρρωσης!)

 

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ