Πόσες φορές βλέπεις την παραγεμισμένη ντουλάπα σου αλλά επιμένεις ότι δεν έχεις τι να φορέσεις; Που ψάχνεις με μανία να βρεις το αγαπημένο σου πουκάμισο και το ανακαλύπτεις τσαλακωμένο κάτω από στοίβες τζιν; Που ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά σου ένα μεταξωτό κιμονό που δεν θυμάσαι γιατί το αγόρασες; Αν ταυτίζεσαι με όλα τα παραπάνω, τότε ήρθε η ώρα να βάλεις μία τάξη στην ντουλάπα σου. Φυσικά είναι κάτι που έχεις δοκιμάσει πολλές φορές στο παρελθόν – πιθανότατα και στην αρχή κάθε σεζόν, αλλά καταλήγεις πάλι στα ίδια.

Με αφορμή όμως τον ερχομό της άνοιξης, μπορείς να τακτοποιήσεις την ντουλάπα σου κάνοντας εκκαθάριση στα ήδη υπάρχοντα ρούχα και προετοιμάζοντας τον χώρο για τα καλοκαιρινά. Είσαι έτοιμη για μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να βάλεις μια τάξη και που πιθανότατα δεν έχεις ξανακούσει στο παρελθόν;

5 tips για να έχεις πάντα μία τακτοποιημένη ντουλάπα:

1. Δοκίμασε τη μέθοδο της κορδέλας

Δέσε μία κορδέλα στη μέση της ράβδου της ντουλάπας σου και κρέμασε όλα τα ρούχα είτε από τη δεξιά είτε από την αριστερή πλευρά. Κάθε φορά που επιλέγεις να φορέσεις ένα ρούχο, κρέμασέ το από την άλλη πλευρά της κορδέλας. Μετά από δυο μήνες, θα είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις τα ρούχα που δεν φοράς (αυτά που δεν έχουν μετακινηθεί προς την άλλη πλευρά της κορδέλας), και ως εκ τούτου θα πρέπει να τα ξεφορτωθείς. Bonus tip: Καθώς κρεμάς τα ρούχα από την άλλη πλευρά της κορδέλας, είναι μία καλή ευκαιρία να τα οργανώσεις. Βάλε τα σακάκια με τα σακάκια, τα φορέματα με τα υπόλοιπα φορέματα κ.ο.κ., ώστε να μην νιώθεις ότι η ντουλάπα σου είναι μπερδεμένη.

2. Δοκίμασε τη μέθοδο εκτός οπτικής γωνίας, εκτός σκέψης

Αν έχεις κάποια ρούχα που ξέρεις ότι δεν φοράς ποτέ, αλλά δεν μπορείς να τα αποχωριστείς, μπορείς να τα συγκεντρώσεις σε μία μεγάλη σακούλα σκουπιδιών. Μετά από μερικούς μήνες, απλά ξεφορτώσου τα ρούχα που έχεις ξεχάσει. Αν θυμηθείς κάποιο συγκεκριμένο ρούχο και το αναζητήσεις στη σακούλα, είναι σημάδι για να το κρατήσεις.

3. Κρεμάστρες σε περιορισμένο αριθμό

Αυτή η προσέγγιση είναι κάπως επιθετική, αλλά αν στην ντουλάπα σου επικρατεί το χάος, δοκίμασε να βάλεις κρεμάστρες σε περιορισμένο αριθμό. Μόλις ξεμείνεις από κρεμάστρες, θα ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να καθαρίσεις την ντουλάπα σου.

Για περισσότερα εδώ