Αν η προσοχή σου διασπάται τόσο πολύ που δε μπορείς να διαβάσεις καν ολόκληρο το άρθρο, μπορεί να είσαι ιδιοφυΐα…

Αντίθετα με όσα λέει η Beyoncé, δεν είσαι αψεγάδιαστη (μην το παίρνεις προσωπικά, κανείς δεν είναι). Για να είμαστε ακριβείς, είσαι ένα υπέροχο σύμπλεγμα ελαττωμάτων όπως όλοι οι υπόλοιποι και όσο κι αν σου φαίνεται σαν μια άβολη αλήθεια, τα μειονεκτήματα σου σε κάνουν μοναδική.

Η επιστήμη έχει αποδείξεις πως τα ελαττώματα μας είναι σημάδια των δυνατότερων μας χαρακτηριστικών και παρακάτω θα καταλάβεις το γιατί οι καθημερινές “προβληματικές” σου συνήθειες δε θα πρέπει να σε ανησυχούν και τόσο πολύ.

κακές συνήθειες και τι σημαίνουν για σένα:

Αργείς πάντα στα ραντεβού σου;

Σύμφωνα με την επιστήμη, είσαι πάρα πολύ αισιόδοξη, αφελής και γεμάτη ελπίδες. Όλα αυτά φυσικά γίνονται πράξη κάθε φορά που υπολογίζεις το πόση ώρα χρειάζεσαι να ετοιμαστείς και να φτάσεις στον προορισμό σου.

Δε μπορείς ποτέ να πάρεις μια απόφαση;

Βλέπεις πολλά μονοπάτια μπροστά σου και είσαι ικανή να διακρίνεις τα θετικά σε καθένα από αυτά. Είσαι ανεκτική και ανοιχτόμυαλη σε ό,τι αφορά διαφορετικές επιλογές και απόψεις.

Είσαι πολύ ακατάστατη;

Είσαι γενναία, αυθόρμητη και εμπνευστική. Αν ένα ακατάστατο γραφείο είναι σημάδι ενός χαοτικού μυαλού, μήπως ένα άδειο γραφείο είναι σημάδι ενός ανθρώπου χωρίς προβληματισμούς, καλλιτεχνικές ανησυχίες και όρεξη για δράση; Σκέψου το.

Διασπάται εύκολα η προσοχή σου;

Θυμάσαι τότε που σταμάτησες να βάζεις τα πιάτα στο πλυντήριο επειδή σε κυρίευσε μια ισχυρή επιθυμία να ψάξεις σε ποιες ταινίες έχει παίξει ο πρωταγωνιστής της σειράς που είδες χθες βράδυ; Σημαίνει πως ο κόσμος σε κατενθουσιάζει, ενώ η επιστήμη ισχυρίζεται πως είσαι πολύ έξυπνη και βρίσκεις ενδιαφέρον σε πολλά διαφορετικά πράγματα.

Είσαι αναβλητική;

Οι επιστήμονες είναι και πάλι με το μέρος σου. Είσαι εφευρετική και δημιουργική. Μήπως να ξεκινήσεις μαθήματα σε σχολή τεχνών μόλις κάνεις όλα εκείνα τα πράγματα που έχεις γράψει στη λίστα που κοιτάζεις εδώ και μέρες;

Για ολόκληρο το άρθρο εδώ