Τόσο το iOS της Apple όσο και το λογισμικό των Android έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Το στερεότυπο θέλει το iOS να είναι γρηγορότερο κι ευκολότερο στην χρήση, ενώ το Android καλύτερο για όσους αγαπούν την παραμετροποίηση και τα modifications. Σε κάθε περίπτωση πάντως, παρότι το λογισμικό της Apple είναι ευκολότερο στην χρήση, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει τα μυστικά του. Πώς θα κρύψεις τις πολύ προσωπικές φωτογραφίες; Πώς θα κάνεις το bot που ακούει στο όνομα Siri να καταλαβαίνει τα παρατσούκλια; Αυτά κι άλλα πολλά χρήσιμα tricks στη λίστα που ακολουθεί.

 

Χρησιμοποίησε το πληκτρολόγιο ως trackpad

Αυτό που όλοι οι υπόλοιποι ονομάζουν touchpad, στην Apple το λένε trackpad. Πάτα παρατεταμένα το πληκτρολόγιο του iPhone μέχρι το κινητό τηλέφωνο να μετατραπεί σε ένα trackpad για το Mac σου.

Κάνε το iphone αλφάδι

Δεν το ξέρουν όλοι, υπάρχει όμως ένα μυστικό app σε κάθε iPhone, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δεις αν, για παράδειγμα, τα κάδρα στο σπίτι σου είναι ή όχι ισορροπημένα. Για να βρεις το εργαλείο πηγαίνεις στην “πυξίδα” και κάνεις swipe αριστερά: ιδού η πυξίδα σου μόλις μετατράπηκε σε αλφάδι.

Διέγραψε τον τελευταίο αριθμό σε έναν υπολογισμό

Είναι ενοχλητικό το να μην μπορείς να σβήσεις στο “κομπιουτεράκι” τα τελευταία στοιχεία ενός σύνθετου υπολογισμού και να πρέπει να πατήσεις το C ή το AC. Κι όμως υπάρχει τρόπος: κάνε swipe δεξιά ή αριστερά, στο πάνω μέρος της οθόνης, εκεί που εμφανίζονται οι αριθμοί. Ο τελευταίος θα εξαφανιστεί με αυτόν τον τρόπο.

Κρύψε τις πολύ προσωπικές σου φωτογραφίες

Θες να δείξεις τη συλλογή με φωτογραφίες από τις διακοπές στους συναδέλφους σου. Μέχρι εδώ καλά. Τι γίνεται όμως όταν ανάμεσα στις ερημικές παραλίες υπάρχουν και κάποιες πολύ προσωπικές φωτογραφίες; Πήγαινε στις φωτογραφίες και κάνε κλικ στο “share photos”. Σε αυτό το σημείο, ανάμεσα στις επιλογές, υπάρχει και μία που λέει “hide”. Επιλέγεις ποιες φωτογραφίες δεν θέλεις να εμφανίζονται στη λειτουργία του άλμπουμ φωτογραφιών. Τόσο απλά.

Για περισσότερα εδώ