5 σημάδια ότι το στρες σε καταβάλλει!

Οι δύσκολες μέρες, οι υποχρεώσεις αλλά και η καθημερινότητα δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις. Το άγχος σε κυριεύει κι αυτό φαίνεται στο δέρμα σου. Τα σημάδια μπορεί να είναι πολύ μικρά αλλά υποδεικνύουν πως το στρες σε συνδυασμό με την έλλειψη ύπνου έχει αντίκτυπο στο δέρμα σου αλλά και στα μαλλιά σου.

Η dr. Sanam Hafeez, ψυχολόγος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia, εξηγεί γιατί η διαχείριση της αιτίας του στρες σας είναι ο μόνος τρόπος να σώσετε το πρόσωπό σας, ενώ μοιράζεται πέντε σημάδια τα οποία πρέπει να κοιτάξετε αν θέλετε να κρατήσετε το δέρμα σας λαμπερό.

Όπως χαρακτηριστικά λέει, «όταν κάποιος είναι υπό συνθήκες άγχους, μπορεί να καταλήξει να δείχνει μέχρι και πέντε χρόνια μεγαλύτερος ή ακόμη περισσότερα εάν δε διαχειριστεί την αιτία»

Τα 5 σημάδια που πρέπει όλοι να προσέξουμε είναι:

Τριχόπτωση

«Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ξαφνική απώλεια μαλλιών, αναστρέφοντας το στάδιο της ανάπτυξης του θύλακα της τρίχας, το οποίο από μια ενεργή φάση περνάει σε μια φάση ανάπαυσης», εξηγεί η dr. Hafeez. «Όταν ο θύλακας εισέλθει πρόωρα στη φάση ανάπαυσης, παραμένει έτσι για περίπου τρεις μήνες, μετά από αυτό το διάστημα θα χαθεί μια μεγάλη ποσότητα μαλλιών». Αυτό μπορεί να είναι ένα βασικό σημάδι άγχους. Αν το αντιμετωπίσετε, προσπαθήστε να εντοπίσετε τι το προκάλεσε ανατρέχοντας πίσω στον χρόνο. «Ευτυχώς, με την ηρεμία και τη διαχείριση του στρες, τα μαλλιά σας θα αυξηθούν», μας ενημερώνει η Hafeez.

Μαύροι Κύκλοι

Η αντιμετώπιση του άγχους με έναν υγιή τρόπο δε σας κάνει μόνο πιο ευτυχισμένη, σας βοηθά να διατηρήσετε έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος και να λάμπετε. Δυστυχώς, το άγχος μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στα όργανα σας, καθώς και τα τριχοειδή αγγεία κάτω από τα μάτια σας. Αυτά είναι εύθραυστα, οπότε όταν σπάσουν, θα δείχνετε πιο κουρασμένη, με μαύρους κύκλους.

Έντονα Κουρασμένη όψη

Αν ο περίγυρός σας αρχίσει να σας ρωτάει αν είστε κουρασμένη ή αν σας απασχολεί κάτι τώρα τελευταία, δώστε σημασία. Η παρατήρησή τους μπορεί να είναι ένα «καμπανάκι» ότι το άγχος σας έχει αποτυπωθεί στην εμφάνισή σας.

Για περισσότερα εδώ